A szín = rezgés

A szín a fény különböző megjelenési formája, minősége. Energia, elektromágneses rezgés. A rezgés energia, információ.
A rezgést három tényező határozza meg:
- a rezonancia,
- a tisztaság,
- az azonosság törvénye.
A rezgés maga az élet.

Dr. Masaru Emoto az alternatív gyógytudományok doktora bebizonyította, hogy a víz információt hordoz. Szerinte, a felnőtt emberi test 70% víz, ezen belül az agynak kb 95% víz.

Ezért ha egy képet nézünk, akkor annak a képnek a rezgése az agy vízében rögzülni fog. Minél tisztább rezonanciát ad ki a megmutatott kép, annál mélyebben fog rögzülni az agyban.
Ez pedig konkrétan azt jelenti, hogy ha egy tiszta, az adott problémára illő képet néz huzamosan az illető, a probléma hamarosan megoldódik. A "minél tisztább rezonancia" azt is jelenti, hogy a manapság elterjed giccs, az úgynevezett "amatőr művészet" melynek csak az elnevezésében van művészet, nem képes ilyen fajta tiszta rezonanciára. Vagyis Bartókot idézve: "csak tiszta forrásból".

Azokat az energiákat, rezgéseket és hangulatokat vesszük át, amelyekre fogékonyak vagyunk. Egy gyengébb rezgés át veszi az erősebbet, felerősödve magához vonzza a megoldást. "Betegség" kialakulása nem csak a probléma okát jelzi, de egyben jelzi a meggyengült szervezet igényét, fogékonyságát is. Így a gyenge rezgést egy erősebbel felerősítve a javulást eredményezi. A hasonló hasonlót vonz magához, és általa megerősödik.

A rezonancia törvénye nem más, mint az energiaátadás törvénye, hiszen minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű testnek.