Tisza festőművész

Tisza festőművész

Budapesten születtem 1952-ben. Édesanyám irányított a művészetek felé, az Ő családnevét – Tisza – vettem fel. Festészeti tanulmányaimat az általános iskolában Benkő René művésztanár vezetésével kezdtem. Később Barcsay Jenő festőművész, a Képzőművészeti Egyetem híres, külföldön is elismert professzora segítségével folytattam. Sokat köszönhetek Borsos Miklós szobrászművésznek is.
1979-től Londonban folytattam tanulmányaimat. 1985-ben Bécsbe költöztem. Londonban, Bécsben, Münchenben, Budapesten és vidéken voltak kiállításaim. Képeim megtalálhatok angliai, németországi, ausztriai, olaszországi és magyarországi magángyűjteményekben. Képeim többsége külföldön van.

Tagja vagyok

    a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének,
    a Magyar Képzőművészek és iparművészek Szövetségének,
    a Magyar Heraldikai Társaságnak.

Pályám során olyan szerencsés voltam , hogy mindig a legnagyobbaktól – élő legendáktól kaptam bátorítást. Már említettem Barcsay Jenőt, Borsos Miklóst.
Az első kiállításomon Losonczy Tamás festőművész bíztatott. Személyesen ismertem Tóth Menyhért festőművészt. Itthoni kiállításaimat egy időben rendszeren Gerzson Pál festőművész, a művészeti egyetem festőtanszék vezetője nyitotta meg.

Jelenleg a Vas megyei, Egyházashetye nevű faluban élek.
Hazatérésem után évekig természetgyógyászatot és ezotériát tanultam. Az ezen a területen elért eredmények vezettek arra a felfedezésre, miszerint a kettőt, a festészetet és a természetgyógyászatot, együttesen alkalmazva komoly eredményeket lehet elérni a gyógyításban.
„Ép testben, ép lélek” – mondja a közismert szólás, de ez fordítva is igaz: akinek lelke teljesen „ép” , annak teste is ilyenné válik. A gyógyítás pedig nem más, mint az eredeti egészséges állapot visszaállítása valamilyen módszer segítségével. Itt most nem írok a csakrákról, a lélekről, a hitről, a szeretetről, a fényről, ezek szerepéről, fontos összefüggéseikről. Ezek ismerete hozzá segít képeim jelentőségének megértését. Tőlünk keletre és nyugatra egyes népcsoportoknál még fontos szerepük van a házi oltároknak, ahol is naponta akár többször is az "én" kapcsolatba kerül a lélekkel. Nálunk ez ma már nem jellemző, pedig sokat segítene nem csak a gyógyításban, de a megelőzésben is. Az egész életet élők egészségesek.

Képeimen a lehetetlent, a lélek rezdüléseit igyekszem ábrázolni. Amely mindenkinél más és minden pillanatban változik.
Ezeket a pillanatokat az állandó jelent megörökíteni, a festészet tiszta hagyományos eszközeivel és ezzel gyógyítani – ez a küldetésem.

Egy társaságban elneveztek „a lélek festőjének” .

A Kossuth Rádió riportja Tisza festőművész, természetgyógyásszal.

A Klubrádió riportja Tisza festőművész, természetgyógyász, lélekgyógyásszal az egészségről.